?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Rarely, it happens that one reading a favourite book for the zillionth time, a secondary character, and sometimes even one of the protagonists whom you'd previously dismissed as not-so-interesting jumps out at you and sometimes even outshines the previously favourite or interesting characters.

It just happened to me in Andre Norton's Solar Queen series, with Frank Mura. It is very curious how in normal situation he stands off to the side from others, and then when something extra ordinary happens, he is in the middle, and the others look up to him as if it were a natural thing to do. Such is the case on Limbo in Sargasso in Space and in more episode which escape me at the moment.


And it does not help at all that I am at a small conference now, where the speeches are held in a large classroom-type room with tables for two and a Japanese scientists was my neighbour all day today. Even he was jetlagged he doesed off at time and *cough* snored lightly *cough*.

Feeling as a total squeeing idiot again. It's at times like this that you wonder how good your poker face is.


*****



Изредка так бывает, когда перечитываешь перечитываешь любимую книгу по сотому разу, что второстепенный персонаж, или даже один из главных, которого до того и замечал-то с трудом, вдруг раз - и делается интересным, а иногда даже одним из самых любопытных.

В этот раз это сделал Фрэнк Мура с "Королевы Солнца" Андрэ Нортон. Как я раньше не замечала, какие черти в этом омуте водятся. Обычно не видно человека и не слышно, а случись что чрезвычайно - все ведь к нему бегут. Чего стоит только эпизод с лабиринтом на Лимбо в "Саргассах космоса", и ещё несколько, которые дрязнятся на кончике языка и не вспоминаются.


И конечно совершенно не помогает, что на нашей небольшой конференции зал заседаний похож на класс с партами на двоих, и со мной рядом весь день японец сидел. Даже несмотря на то что он после вчерашнего десятичасового перелёта полдня спал *шёпотом* и даже иногда похрапывал. Вот в таких случаях и задумываешься, хороший или плохой ящик получается из морды.

Latest Month

November 2017
S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Tags

Powered by LiveJournal.com